Юлія Тимошенко вважає, що якщо провести дебати кандидатів у президенти, різниця в результатах виборів буде суттєвою.
Прес-служба БЮТ
Юлія Тимошенко виступає за вибори
Прем`єр-міністр, кандидат в президенти Юлія Тимошенко вважає, що участь обох кандидатів в президенти у публічних дебатах суттєвим чином вплине на результати виборів.
Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу ”1+1”.
Для того, щоб не було різниці у декілька голосів, потрібно виконати ті умови "Закону про вибори президента" і, до речі, демократичну світову практику, обом кандидатам у президенти прийти на дебати, - повідомила вона.
"Я вважаю, що дебати - це єдиний засіб у спокійній обстановці, на очах в усієї країни, щоб кожен кандидат у президенти сказав про те, як він бачить майбутній шлях", - сказала Тимошенко і гарантує, що прийде на дебати.
"І я переконана, що опонент, якщо він здатний жити по демократичним правилам, він теж прийде", - додала вона.
Вона вважає, що якщо будуть дебати, то не буде різниці в 1–2%. "
Я думаю, різниця буде дуже суттєва між тим , хто переможе, і тим, хто не переможе", - сказала вона.
Також прем'єр переконана, що "вибори завершаться переконливим результатом, переконливою перемогою України, і не треба буде ніяких стресів".
Як повідомлялося, результати телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, свідчать, що теледебати можуть вплинути на вибір кожного четвертого українця.
Як зазначають експерти Інституту Горшеніна, більше половини українців (55,5%) вважають, що теледебати за участю двох кандидатів у президенти перед другим туром виборів потрібні. З них упевнені в цьому точно 41,3%, скоріше упевнені – 14,2%.
Нагадаємо, кандидат у президенти Віктор Янукович, відмовився від участі у теледебатах з Юлією Тимошенко перед другим туром президентських виборів, мотивуючи це небажанням "змагатися у чемпіонаті з брехні". У відповідь Тимошенко назвала лідера Партії регіонів "банальним боягузом".
Бютівець Микола Томенко 20 січня заявляв, що теледебати перед другим туром президентських виборів відбудуться 1 лютого за будь-якої погоди, з Віктором Януковичем чи без.